La poesia rima i els números quadren.


Combinar poesia i economia sembla una cosa difícil. Combinar poesia amb una cosa tant prosaica com els números sembla cosa d’arrauxats, un objectiu impossible! Doncs no! Els associats i associades de Reagrupament de Calella i de Pineda de Mar ho han aconseguit, no tant sols una vegada sinó dues!

Ja varen presentar el muntatge amb un gran èxit el passat 20 d’agost a Calella i ara ho han tornat a repetir a Pineda de Mar. De ben segur que no serà la darrera vegada que veurem combinada l’evidència de la situació del nostre país amb els anhels  i els sentiments dels nostres poetes.

L’acte va ser presentat per en Joaquim Rey, la prosa, és a dir, els números, varen anar a càrrec d’en Pere Mas. La Marta, la Teresa, en Joan, en Lluís i en Miquel ens varen emocionar amb la poesia. Emocions i sentiments. Sentiments i  preocupació pel futur del nostre país. La poesia ja rima, ara cal fer rimar el país!

Vàrem comptar amb la presència d’en Josep Vendrell candidat per la circumscripció de Barcelona, de qui ja sabíem que era un magnífic professional, ara se’ns ha destapat com a polític o més ben dit persona que fa política, com a ell li agradaria precisar,  ahir, però, ens va delitar com a rapsode amb uns versos de Rabindranath Tagore.

La independència, la regeneració democràtica, les xifres de l’espoli que pateix Catalunya, el seu dèficit d’infraestructures, el que podríem fer sense l’espoli fiscal. Tot massa seriós per a ser captat, absorbit i paït de cop. El repòs, la serenitat i el confort el donaven els versos d’en Maragall i l’Espriu, en la veu dels associats i associades de Reagrupament.

Varen desgranar els versos i les xifres, el que ens prenen i el que faríem si fóssim lliures. Tots, de ben segur, viurem millor amb la independència i aquesta independència ha de venir acompanyada d’una nova classe política, d’una nova manera d’entendre la política. Una forma honesta d’exercir la cosa pública, la “res publica”, com li agrada explicar a la Montse Tudela, candidata número 3 de la llista per Barcelona, que ens va acompanyar en l’acte i que ens va ajudar a respondre les preguntes que va haver-hi per part del públic.

Un nou èxit doncs de la manera d’entendre la política i del missatge de Reagrupament. Gràcies als associats del Maresme nord per la seva original forma d’explicar-ho, però, especialment per la solvència amb que han dut a terme aquest muntatge.

Enhorabona!

Els Comentaris estan tancats