Avui, com el passat #11s2012, també pot ser un dia per a la història


9 dies després, avui també pot ser un dia per a la història, en funció de la reacció del President Mas. Reagrupament Calella publiquem el parlament íntegre del passat 11s, a l’ofrena floral,  atès que, si el President Mas vol encetar definitivament el procés constituent per assolir Catalunya Estat, s’estarà complint talment el guió d’aquest parlament. Si aquest és el cas, ens tindrà al seu costat, treballant dur  per conquerir la llibertat del poble català.

Parlament

Lectura de Lluís Miracle - Reagrupament Calella

Avui és un dia per a la història. Això que viurem avui és el clam d’un poble per la seva llibertat.

Avui, aquest país li diu al seu govern, a l’estat espanyol, a Europa, al món, que després de 298 anys d’estar sotmès al domini espanyol, vol fer el seu propi camí.

El mandat que avui es dona al nostre govern és d’iniciar la separació d’un estat que sempre ens ha estat a la contra.

El missatge que es dona a Espanya és que plantem cara, -ja n’hi ha prou-, com deia l’eminent gramàtic Joan Solà, que estem cansat del maltractament i menyspreu, i que la millor solució per a la convivència d’uns i altres és una separació amistosa, perquè serem veïns per sempre i amb el temps podem ser bons veïns, però cadascú a casa seva, ens hem cansat de ser hostatges. Els espanyols demòcrates ho entenen.

El missatge que es dona a Europa, és que volem ser-hi amb veu pròpia.

El missatge que es dona al món és que hi tornem a ser, per continuar el camí que tan bé els va explicar amb el seu discurs Pau Casals a les Nacions Unides l’any 1971.

Seguint com ara, ens farem mal, tant ells com nosaltres. Això no hi ha qui ho aguanti.

Una sagnia d’un 10% del PIB és insuportable per a qualsevol economia. Baviera, estat federal d’Alemanya amb capital a Munic, troba insuportable el dèficit fiscal que li apliquen tot i que té un topall màxim del 4%.
El 40% dels nostres impostos, més de 40 milions d’euros al dia, són per mantenir Espanya i les seves grandeses, AVE’s que no porten enlloc, aeroports deserts…. i a sobre hem de demanar que ens deixin diners amb el seu corresponent interès per pagar els nostres serveis!
Pura esquizofrènia.

Hem arribat al límit. No és ja tan sols per patriotisme, llibertat o dignitat, és per supervivència.

Com diu el principi de teoria política, quan els polítics falten al seu deure, l’exercici directe de la sobirania retorna al poble que n’és el dipositari essencial. Avui la ciutadania recobra la seva veu amb un missatge clar i net.
És l’hora de l’acció. No paraules, fets; com deia aquell.
És l’hora de ser valents.
És l’hora de tenir les mateixes obligacions i drets que qualsevol altra nació lliure d’Europa i del món.
Com deia Lluís M. Xirinacs: “la independència de cada nació és el bé més preuat per establir la pau a la Terra”.

Avui el lema: Catalunya, nou estat d’Europa, és molt clar i va molt més enllà d’una via autonòmica morta, més enllà d’un pacte fiscal no nascut o més enllà d’un estat federal en què ningú creu. Només la independència és la solució.

A qui correspongui: no facin servir la manifestació d’avui per reforçar el seu pacte fiscal, senzillament demanin la liquidació de l’actual estat i el tancament de caixes per solucionar els problemes de liquidesa immediata, que no serà la primera vegada.

Els greuges són el passat, avui estem construint el futur de la nació, de la nostra nació.
Volem la independència perquè volem un futur pel nostre país.
Un camí d’esperança i il•lusió per fer entre tots, un país millor.
El nostre país.

Via fora, catalans!

  1. No hi ha Comentaris
(No serà publicat)

Powered by WP Hashcash


  1. No hi ha trackbacks