Comunicats

El diumenge 13 de setembre Arenys de Munt durà a terme una consulta popular que molts catalans voldríem poder fer a tot Catalunya. Sota la pregunta “Està d’acord que Catalunya esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat en la Unió Europea?”, Arenys cridarà a la participació dels seus ciutadans perquè expressin lliurement allò que desitgen per al seu país. D’aquesta manera es donarà veu al poble i a la societat civil, veritables artífexs i destinataris del destí de les nacions, i s’afavorirà l’obertura d’un debat desacomplexat sobre la conveniència que Catalunya tingui un estat propi.
Des de Reagrupament Maresme, no podem fer altra cosa que sumar-nos a aquesta iniciativa i posar-nos a disposició dels organitzadors per a difondre-la i col•laborar, tant a títol individual com a associació, en tot allò que sigui necessari per tal que aquesta consulta sigui un èxit, i esdevingui un esperó per a la resta de pobles o ciutats que també la vulguin realitzar.
El dret a decidir és això, un dret, i ningú no ens l’hauria de poder donar o prendre, ni com a persones ni com a pobles. Malgrat els entrebancs i les pressions exercides des de molts sectors perquè aquesta consulta no es dugués a terme, els arenyencs han aconseguit tirar endavant la iniciativa. Nosaltres no podem fer més que felicitar-los, i alegrar-nos del fet que per fi la voluntat del poble, lliurement i democràticament expressada, sobre el seu futur, es vegi reflectida a les urnes.
Reagrupament, doncs, com a associació que creu en la unió de totes les persones que desitgin un futur lliure per a Catalunya com a única i indispensable premissa per a treballar en aquest objectiu, expressem el nostre suport als companys d’Arenys de Munt.

REAGRUPAMENT MARESME