Presentació de Reagrupament a Artesa de Segre divendres 27 de novembre


Reagrupament - Artesa de Segre

La Sala d’Actes de la Cooperativa serà l’escenari el proper divendres a les 21:00h de la presentació a Artesa de Segre de Reagrupament Independentista, l’associació liderada per Joan Carretero que vol impulsar una gran candidatura a les properes eleccions catalanes a partir de dos grans eixos programàtics: la creació d’un estat propi i la regeneració democràtica contra la corrupció.

Aquest serà el segon acte que organitza Reagrupament a la Noguera, després que el dimarts 27 d’octubre Joan Carretero omplís la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Balaguer. La presentació d’Artesa de Segre anirà a càrrec de l’economista i professor de la Universitat de Barcelona Emili Valdero, i l’Alcalde de Rosselló de Segrià Jaume Fernàndez, que ha estat professor a Artesa durant els darrers anys.

L’acte d’Artesa de Segre serà la primera presentació que fa Reagrupament a una població de Ponent que està preparant una consulta per la independència per al 13 de desembre, motiu pel qual Reagrupament aprofitarà per fer una crida a tota la ciutadania a la participació massiva en aquestes consultes.

Reagrupament considera que les consultes són una molt bona ocasió per a generar debat sobre la creació d’un estat propi, però afirma que la independència només serà possible si es proclama des del Parlament, l’òrgan sobirà que representa el poble.

Des de Reagrupament es recorda que qualsevol tema intern de l’estat -com el finançament, els estatuts o les infraestructures- són temes que depenen de Madrid. En canvi, la legalitat internacional garanteix que la creació d’un estat només depèn de la voluntat dels ciutadans. I per tant, Reagrupament explica que Madrid no podrà disposar de cap instrument per impedir la independència si té el suport majoritari dels catalans.

Els Comentaris estan tancats