Més de 130 persones assisteixen a la presentació de Reagrupament al Pallars Jussà


Al Museu de Ciències Naturals de Tremp, Reagrupament va demostrar amb Carretero al capdavant que la independència de Catalunya es possible si els catalans i catalanes volem. La intenció com va indicar Joan Carretero es acabar fent la constitució de l’Associació cultural en partit, i proclamar la independència des del Parlament per majoria absoluta dels diputats, ja que no cal un referèndum previ perquè l’Estat espanyol no ho permetria mai i perquè el referèndum són les pròpies eleccions al Parlament.

Quant a la regeneració política, Reagrupament, com ha proclamat des de l’inici, vol assegurar la transparència, l’ètica, l’austeritat i la bona gestió dels representants públics.

Algunes de les principals premisses per a dur a terme aquesta generació son les Llistes obertes, on cada ciutadà podrà votar a la persona, agafant l’exemple d’Anglaterra, on els diputats d’un territori lluiten pels seus habitants independentment del partit que formen part, amb un contacte directe amb el territori. En Joan Carretero explicava com en els països del nord els diputats tenen oficines al seu territori, i els ciutadans van a parlar, i a demanar al seu representant la defensa de les seves necessitats, qui ha de defensar els seus interessos al Parlament. Aquest fet avui en dia a Catalunya es inimaginable.

La limitació de mandats, els establiment de sous en funció del que l’individu ha sigut capaç d’obtenir a la vida civil, publicitat dels mateixos i limitació de les dietes, prohibir acumulació de càrrecs i un règim estricte d’incompatibilitats, així com claredat en les despeses públiques son altres objectius de Reagrupament.

La independència és possible i només depèn de la nostra voluntat, és per aquest motiu que us convidem a apuntar-vos.

Els Comentaris estan tancats