Sopar de treball de Joan Carretero amb l’executiva comarcal de RCAT del Pla de l’Estany

El passat dijous 21 de juny al centre cívic de Porqueres va tenir lloc un sopar de treball de l’executiva comarcal del Pla de l’Estany de Reagrupament, al qual va assistir el president de la formació, Joan Carretero i també el coordinador de la Regió de Girona, Carles Bonaventura, i la coordinadora del Gironès, Rosa Cruz. Així mateix, també hi van ser presents alguns membres d’aquesta junta comarcal.

Aquesta trobada forma part de les reunions que diversos membres de la junta nacional de Reagrupament van fent amb les diferents executives comarcals de la regió de Girona amb l’objectiu de posar la maquinària organitzativa de Reagrupament al territori a punt per poder assumir els reptes polítics que tenim al davant, sobretot els electorals.

En aquesta reunió al Pla de l’Estany es va fer un repàs de les activitats que RCat porta a terme en l’àmbit nacional i de la necessitat de portar-les també al territori a través d’actes i campanyes. Així mateix, Joan Carretero també va animar els assistents a organitzar als municipis del Pla de l’Estany grups de treball que comencin a fer política municipal, perquè la nostra formació haurà de ser present amb força en els pròxims comicis locals, ja sigui en solitari o en coalició amb altres organitzacions independentistes i sobiranistes.

En el debat entre Joan Carretero i els assistents també es van valorar iniciatives com ara les de l’Assemblea Nacional Catalana, la campanya del #novullpagar, etc., sobre les quals el president de RCat va dir que en general són positives sempre que es tingui clar que al final el que compta, tant en l’àmbit local com en l’internacional, són els vots que obtingui l’independentisme en les eleccions.

Just per aquest motiu, Carretero va encoratjar els presents a treballar perquè quan arribin els comicis al Parlament de Catalunya, Reagrupament i el conjunt de l’independentisme s’hi presentin el màxim d’units i amb força, i s’obtingui un gran nombre de diputats independentistes disposats a tirar endavant una declaració unilateral d’independència.

El president de RCat es va mostrar molt crític amb el paper que està desenvolupant a hores d’ara CiU, a la qual va acusar de practicar un independentisme de cap de setmana per enganyar la gent de bona fe de Catalunya, que els vota pensat que tiraran endavant un projecte sobiranista i que després veuen com ho acaben pactant tot amb el PP. En aquest sentit, Carretero va fer una crida a difondre el missatge entre les catalanes i els catalans que l’única manera que el país avanci cap a la independència és votant partits independentistes i no pas aquells que només en parlen però que no el practiquen quan governen.

No hi ha Comentaris

L’Ajuntament de Banyoles aprova per unanimitat la moció de suport a la iniciativa ciutadana europea promoguda per RCAT

En el ple del passat dilluns 28 de maig, l’Ajuntament de Banyoles va votar, per unanimitat, a favor de la moció de suport a la iniciativa ciutadana europea sobre l’ampliació interna de la UE, presentada pel regidor de Reagrupament, Xavier Bosch, a través del grup Junts per Banyoles, integrat per ERC i RCat.

En la moció es demana que el consistori banyolí s’adhereixi a aquesta iniciativa, a traves de la qual set ciutadans, de set estats europeus diferents, demanen a la Comissió Europea que legisli sobre el procés pel qual ha de passar un nou estat de la Unió Europea que sigui conseqüència de la secessió d’un altre estat que ja en sigui membre. Una situació que en els pròxims anys pot afectar nacions com ara Catalunya, el País Basc, Escòcia o Flandes, entres d’altres.

Sabem per les declaracions de dirigents del PP o del PSOE, que l’Estat espanyol intentarà, quan arribi el moment, vetar que el nou Estat català sigui membre de ple dret de la UE i, per tant, des de Reagrupament entenem que aquesta ICE és molt oportuna per intentar aturar el discurs de la por de socialistes i populars sobre aquest tema, sobretot en un moment en què la voluntat d’independència s’està estenent com una taca d’oli arreu de la societat catalana, i quan, cada vegada més, sectors econòmics que fa pocs anys eren refractaris a la idea d’independència, ara se l’han feta seva arran de l’agreujament de l’espoli fiscal, de l’ofec econòmic i de la manca d’inversions en infraestructures als quals ens sotmet el govern espanyol. Amb aquesta ICE el que es demana, per tant, és que el fet de pertànyer o no a la UE sigui una decisió de les catalanes i els catalans, i de ningú més.

En aquest sentit, cal felicitar l’Ajuntament de la capital del Pla de l’Estany per haver-se sumat a altres ajuntaments com ara els de Vic, Girona, Olot… a l’hora de donar suport a aquesta iniciativa ciutadana europea.

Per altra banda, en canvi, el consistori banyolí va rebutjar adherir-se a la campanya #novullpagar, que té per objectiu denunciar l’abús recaptatori al qual Abertis i altres concessionàries d’autopistes sotmeten la ciutadania catalana i el greuge comparatiu que aquest fet suposa envers Espanya, on el nombre de vies de pagament és gairebé testimonial.

La població catalana està farta de pagar per haver de passar per unes autopistes que ja han estat amortitzades un munt de vegades i que aquests diners només serveixin per omplir les butxaques dels accionistes de la companyia i no reverteixen en el conjunt de la societat catalana. A aquest fet s’hi ha d’afegir que en la majoria de casos les catalanes i els catalans no tenen cap alternativa gratuïta a l’autopista, ja que la falta d’inversió de l’Estat en les carreteres de Catalunya, com en el cas de l’N-II, fa gairebé obligatori que els ciutadans hagin d’agafar l’autopista i pagar si volen arribar a temps a la seva destinació.

Malgrat tots aquests arguments de pes, el ple de l’Ajuntament de Banyoles va rebutjar la moció, presentada conjuntament per Junts per Banyoles, la CUP i ICV-EUiA, amb els vots en contra de l’equip de govern de CiU i del regidor no adscrit.

No hi ha Comentaris

Reagrupament porta a l’Ajuntament de Banyoles la moció de suport a la iniciativa ciutadana europea perquè un futur estat català pugui ser membre de la UE

Xavier Bosch, regidor de RCat al grup Junts per Banyoles, és qui ha impulsat aquesta moció que es debatrà avui dilluns al consistori banyolí

Fa poc, els ajuntaments de Vic, Girona i Olot, entre d’altres, ja s’han adherit a la proposta i d’aquí a un parell de dies també arribarà al de Flaçà

Xavier Bosch, regidor de Reagrupament al grup Junts per Banyoles, que integren ERC i RCat, portarà avui dilluns al ple de la capital del Pla de l’Estany una moció de suport a la iniciativa ciutadana europea que set ciutadans de set estats de la Unió Europea van presentar el passat 1 d’abril, amb l’objectiu que un futur nou estat europeu que se separi d’un estat ja membre pugui ser membre de ple dret de la UE –si els seus ciutadans hagi ho desitgen– sense que hagi d’iniciar des de zero tot el procés d’adhesió.
Des de RCat creiem que es tracta d’una proposta molt oportuna. Malgrat que diversos tractats europeus, com per exemple el conveni de Viena, deixen força clar que uns ciutadans que ja tenen la condició de ciutadans de la Unió Europea, no poden perdre-la pel fet que el territori en el qual resideixen s’independitzi d’un estat ja membre de la UE, i que el nou estat té dret a subrogar-se, si els seus ciutadans així ho desitgen, a tots els acords, tractats i convenis que havia signat l’antic estat al qual pertanyien tan sols comunicant-ho als organismes internacionals, queden encara massa llacunes per resoldre.
Unes llacunes que, sens dubte, Espanya voldrà aprofitar quan arribi el moment de la secessió de Catalunya, un moment que els espanyols cada vegada veuen més inevitable. Des de fa unes setmanes, el discurs d’alguns dirigents del PP i del PSOE ha experimentat un canvi substancial. Fins fa poc, se centraven a intentar desprestigiar i desqualificar l’independentisme dient que era una opció minoritària, radicalitzada, la qual una majoria de la societat catalana mai no acceptaria. Ara, en canvi, representants destacats del PP, com ara María de los Llanos de Luna o Antonio Basagoiti, i també del PSC, com el mateix Pere Navarro,  estan centrant els seus esforços a dir que Espanya vetaria que una Catalunya independent continués formant part de la Unió Europea, la qual cosa, segons ells, comportaria enormes problemes a l’economia catalana, sobretot a les seves exportacions a països membres de la UE.
Per tant és important que des de l’independentisme es desautoritzi i es desmunti aquest discurs centrat en l’amenaça i l’engany, i en aquest sentit, cal felicitar els regidors de Reagrupament que, com a Banyoles, estan portant als seus ajuntaments mocions de suport a aquesta ICE, perquè hem de fer que aquesta iniciativa s’escampi com una taca d’oli arreu dels Països Catalans.

No hi ha Comentaris