Èxit en la presentació de Reagrupament al Pla d’Urgell.


El líder de Reagrupament, Joan Carretero, va declarar el dijous, 16 de juliol de 2009, al Centre Cultural de Mollerussa, mentre es feia la presentació pública de Reagrupament a la comarca del Pla d’Urgell, que, en cas que fos necessari, ell és partidari de pactar al Parlament de Catalunya amb les forces polítiques que estiguin disposades a declarar la independència de Catalunya en la mateixa legislatura.

16-07-2009_mollerussa.jpg


Carretero va fer aquestes manifestacions en resposta a una de les més de 200 persones del públic assistent, durant l’acte que va tenir lloc al Centre Cultural de Mollerussa per a presentar Reagrupament al Pla d’Urgell.

Independència i regeneració de la política

L’acte començà puntualment, amb la presentació d’en Josep Maria Sala, mestre de primària i membre de l’assemblea local de Reagrupament. Immediatament després féu la seva intervenció Jaume Fernàndez, amb molta passió i alhora concisió. A continuació, el presentador introduí l’Emili Valdero, que féu una explicació detallada i concreta de per què el nou sistema de finançament era una enganyifa i com l’espoli fiscal anual que sofreix Catalunya continua sent immensament superior i com continua erosionant les nostres capacitats econòmiques i per fer polítiques socials, i en definitiva, el benestar futur dels nostres fills. Finalment, en Josep Maria Sala donà pas a Joan Carretero, que féu un parlament centrat en els dos grans eixos programàtics de Reagrupament, la independència de Catalunya i la regeneració política, amb gran claredat d’idees i d’exposició.16-07-2009_mollerussa_1.jpg

La necessitat d’una acció política efectiva

Després es donà pas al torn de preguntes. Un membre del públic, Enric Fontanals, expressà que, malgrat que en Joan Carretero i Reagrupament podien comptar amb el seu vot i suport en les properes eleccions al Parlament de Catalunya, s’havia sentit dolgut per l’afirmació que havia fet el Dr. Carretero durant la seva intervenció referida a la inutilitat de certs actes, concretament referint-se a la manifestació d’acte de sobirania del proppassat dia 27 de juny. El sr. Fontanals recordà que durant molts anys foren la gent que organitzen aquest tipus d’accions la que manteniren viva la flama de l’independentisme al carrer, cosa que el Dr. Carretero reconegué que era certa, però que després aquests actes calia transformar-los en acció política concreta, sinó eren esforços perduts.

I si Reagrupament no té majoria absoluta?

Un altre moment àlgid del torn de preguntes fou quan un altre membre del públic preguntà quina seria la línia d’actuació dels diputats de Reagrupament en cas que obtinguessin representació parlamentària però no aconseguissin la majoria absoluta necessària per fer una proclamació d’independència des del parlament de Catalunya, i la resposta d’en Joan Carretero fou que en les actuacions concretes, convindria que els diputats ho consultessin amb els membres de les assembles de Reagrupament que els haguessin votat per anar a les llistes i amb els habitants dels territoris que representessin, i preguntat més concretament sobre la política de pactes, si és que n’hi hagués, la resposta fou que es pactaria amb qui estigués a favor de declarar la independència en aquella mateixa legislatura. I més concretament, afirmà que estaria disposat a pactar amb el diable si era per aconseguir la independència de Catalunya, i que no pactaria ni amb els àngels si era per continuar mantenint Catalunya sotmesa a Espanya.
16-07-2009_mollerussa_2.jpg

Un estat amb exèrcit

El Dr. Carretero també fou interrogat sobre si la futura república catalana tindria exèrcit, cosa a la qual va respondre que dependria de la voluntat del parlament de la república, però que si volia saber la seva opinió al respecte, era que sí que n’hauria de tenir, com qualsevol altre estat europeu, i que a més hauria de ser un exèrcit preparat i modern, resposta que es va guanyar una eixordadora ovació per part del públic assistent.

Hi hagué més intervencions i preguntes del públic, que foren respostes, i finalment, pocs minuts després de les onze del vespre, es conclogué l’acte amb el cant dels Segadors, amb el públic i els ponents dempeus.

Els comptes clars

Pel que fa a la recaptació fou de 729,42.- € entre els assistents, i les despeses d’organització i publicitat, de 558,64.- €, més una reserva de 40 euros més per despeses fetes per membres de l’assemblea que encara no han presentat els comptes.

Els Comentaris estan tancats