Reconciliació Nacional


M’ha semblat curiós penjar com a pirmer comentari d’aquest nou web una carta que vaig enviar al diari avui el dia 21 de novembre de 2006, ja ha plogut…

Reconciliació nacional
La conseqüència més negativa de tot el procés electoral que hem viscut és el fet que molts catalans i catalanes que tenim una visió de país similar, tot i defensar-la a les urnes de maneres diferents, estem totalment dividits per interessos de partits. Com podrem fer avançar la nostra nació, si entre els que volem que això passi no ens entenem?

Fa només tres anys va néixer la Plataforma per la Ciutadania, que després es convertí en un partit que ha aconseguit guanyar tres escons al Parlament de Catalunya (des d’una perspectiva que ells anomenen anti-nacionalista, tot i que per mi fan el joc al nacionalisme espanyol) i que demostra que amb una bona campanya i noms rellevants al darrere es pot créixer ràpidament.

Aprofito l’oportunitat que em brinda el diari AVUI per animar a la creació d’una formació (no necessàriament electoral) que sigui clarament independent en relació amb els partits existents, amb una vocació sobiranista, en què càpiga tothom i que estigui impulsada des de sectors intel·lectuals de la nostra societat, per tal d’aglutinar totes les tendències nacionalistes.

Només d’aquesta manera aconseguirem reconciliar postures radicalitzades com a conseqüència del procés electoral, que fomenten l’abstenció, i de les quals només se’n beneficia la gent que no vol que el nostre país avanci.

David Salas i Espasa

Tarragona

Els Comentaris estan tancats