1ª Assemblea Reagrupament – Barcelona 03/10/2009 (Matí)


Jornada intensa d’emocions al Palau de Congressos de Barcelona. Ens vam aplegar un total de 1200 reagrupats en un acte. Cal recordar que segons les dades proporcionades ahir per l’Emili Valdero en total  som 2237 reagrupats. Per tant vam assistir el  53,64 % del gruix d’associats.

Acreditacions

Acreditacions

L’assemblea va començar, amb una mica de retard,  amb el Cant de la Senyera, que ja va fer aflorar l’emoció a molts dels presents a la sala. Tots teníem clar que anàvem a un acte polític però molts moments de l’assemblea van convertir-se en actes de reafirmació nacional. La il·lusió i la emoció a parts iguals es palpava en tots els associats. Érem conscients que estàvem vivint un moment històric, la fundació d’una associació amb clara vocació política, que pretén dinamitar el mapa polític català amb l’aposta desacomplexada per l’independentisme i la regeneració democràtica.

Plenari Assemblea (2)

Plenari Assemblea (I)

Plenari Assemblea (II)

Plenari Assemblea (II)

Plenari Assemblea (III)

Plenari Assemblea (III)

Un cop es va votar i aprovar l’ordre del dia, l’Emili Valdero ens va exposar l’informe sobre la distribució i composició dels associats  arreu del territori dels Països Catalans. A continuació l’informe econòmic a càrrec de l’Àngel Font.

Emili Valdero

Emili Valdero

Amb un cert retard passades les onze Joan Carretero va comparèixer per primera vegada davant els associats deixant clara una vegada més l’aposta de Reagrupament.

Joan Carretero

Joan Carretero

Durant l’assemblea va presentar-se el documental Moragues, homenatge a l’heroi oblidat sobre l’acte d’homenatge, o potser hauríem de dir de desgreuge, a l’heroi de l’11 de setembre de 1714. Així, vam poder veure les imatges gravades dels actes organitzats per Reagrupament durant la diada a Barcelona.

En Jordi Comas va ser l’encarregat de presentar totes les personalitats que van acceptar la invitació de Reagrupament per assistir a l’Assemblea constituent de l’associació.

Jordi Comas

Jordi Comas

Personalitats (V)

Personalitats (I)

Personalitats (II)

Personalitats (II)

Personalitats (III)

Personalitats (III)

Personalitats (IV)

Personalitats (IV)

Personalitats (V)

Personalitats (V)

Això si, l’ovació del matí va ser per l’històric dirigent Heribert Barrera. El plenari de l’Assemblea va aixecar-se del seient per dedicar-li els aplaudiments pel seu compromís amb la causa de Catalunya. Ell sap més bé que ningú les penúries per les quals ha passat el país. Realment va ser un dels moments més emotius de la jornada contemplar com més 1000 persones s’aixecaven en ple per homenatjar-lo.

Heribert Barrera

Heribert Barrera

Aplaudiments a Heribert Barrera

Aplaudiments a Heribert Barrera

Durant el matí van discutir-se i aprovar-se el reglament, la proposta de ponència política i els estatuts de l’associació. A més les persones que van voler esmenar alguns d’aquest documents van poder defensar la proposta d’esmena davant dels associats. Posteriorment vam procedir a l’estimació o desestimació de l’esmena corresponent.

Els estatuts, reglament i proposta de ponència política van ser aprovats per una majoria aclaparadora fet que és indicatiu que la 1ª Assemblea de Reagrupament va ser plàcida en molts sentits. Vam poder gaudir d’un espai de discussió, amb les lògiques diferències d’un moviment transversal tenint en compte els múltiples orígens ideològics dels associats, però amb l’objectiu comú clarament identificat: independència i regeneració democràtica.

Votacions

La Rut Carandell va sortir al faristol per presentar la proposta de ponència política de la qual va llegir-nos-en algun fragment significatiu. Com us dèiem la ponència també va ser aprovada per una majoria gairebé unànime.

Rut Carandell

Després la mesa de l’Assemblea va acomiadar-se del plenari fins a la tarda quan arribaria el moment en el qual tots els associats escolliríem els 18 membres de la Junta Directiva entre les setanta-dues persones que havien presentat candidatura

Els Comentaris estan tancats