Presentació Reagrupament a Torredembarra (divendres, 9 d’octubre)


Divendres passat Reagrupament va presentar-se públicament a Torredembarra. La sala d’actes del Casal es va quedar petita davant l’allau de persones, prop d’una vuitantena, que varen venir de tota la subcomarca del Baix Gaià i d’altres indrets del Tarragonès.

Xerrada E. Valdero TDB 09.10.09 014

Pocs minuts després de l’hora prevista, Manel Pereira, resident a Torredembarra i Coordinador Comarcal de Reagrupament al Tarragonès, començava la primera part de l’acte presentant el projecte polític de Reagrupament, basat en una declaració unilateral d’independència pel Parlament de Catalunya, i una radical regeneració de la vida política d’aquest país.

Xerrada E. Valdero TDB 09.10.09 016

Tot seguit, Emili Valdero, Professor d’Economia i Matemàtica Financera per la Universitat de Barcelona i membre de la Junta Directiva nacional de Reagrupament, va explicar tota la veritat i va posar al descobert els molts paranys que amaga el nou sistema de finançament de la Generalitat.
Va ser significatiu l’exemple exposat sobre l’estudi “El nuevo acuerdo de financiación regional: un análisis de urgencia” realitzat pel sotsdirector del Instituto de Estudios Financieros del CSIC, Ángel de la Fuente, gens sospitós de nacionalista català.
A la pàgina 41 d’aquest estudi s’afirma taxativament que el nou finançament autonòmic pateix, segons paraules textuals, “una peculiar forma d’esquizofrènia” i ho acaba rematant dient que cap dels indicadors objectius garanteix el compliment de les normes de repartiment del finançament ni a curt ni a llarg termini.
Valdero també va destacar que sense l’espoli fiscal (21.300 milions d’euros l’any 2008) una Catalunya independent seria el quart estat de la UE en nivell de riquesa. Finalment va concloure la seva exposició, deixant ben clar que només amb la independència cessarà el brutal espoli fiscal al qual ens veiem exposats els catalans.
L’acte, com és habitual en tots els que fa Reagrupament, va finalitzar amb un torn obert de paraules entre els assistents.


Els Comentaris estan tancats