Xerrada sobre la Constitució al Catllar


Aquest divendres Reagrupament del Tarragonès va organitzar una xerrada sobre la Constitució  de Catalunya, amb un dels seus pares, Ignasi Planas. A l’acte celebrat al Catllar assistiren més de mig centenar de persones que pogueren seguir amb deteniment les explicacions del que serà el primer projecte de llei que presentarà Reagrupament al Parlament de Catalunya.

Ignasi Planas és llicenciat en dret, amb postgrau en ciències polítiques i president de la Federació de Rubgy. Primer de tot va exposar que el document surt de l’experiència del pla Ibarretxe, on el tribunal constitucional va dictaminar que el Parlament basc no té competències i no reconeixia la nació basca. Per canviar tot això, van crear una associació, Catalunya Estat Lliure, amb l’objectiu de fer unes ILP que fessin que el Parlament de Catalunya es dotés d’una Constitució pròpia. El Parlament ho va rebutjar.

També ha comentat l’escrit que han presentat diversos articulistes de diferents diaris. La idea que n’ha extret és la situació que es planteja a Catalunya arran de la sentencia del tribunal constitucional, on s’haurà de plantejar si optar per la involució o per la sobirania.

Actualment la Generalitat no mana, ho veiem en les coses del dia a dia, com els canvis en els impostos, infraestructures (MAT, quart cinturó, aeroport, cementiri nuclear), pensions, etc… La capacitat de decisió que tenim és molt petita, com ara si fem la Diagonal més estreta o més ample i una mica en política social. Tota la resta es decideix desde Madrid. Posteriorment es va obrir un animat torn de paraules on els assistents han pogut plantejar els seus dubtes. Els assistents varen insistir en perseverar el treball que s’està duent a terme i felicitaren al ponent per la seva implicación en el projecte.

Els Comentaris estan tancats