Consulta popular sobre la independència a Tàrrega


Avui, dilluns 5 d’octubre, es debatrà al Ple de l’Ajuntament de Tàrrega la moció per tal que a Tàrrega s’organitzi uns consulta popular sobre la independència de Catalunya.

Reagrupament – l’Urgell, com a entitat, no s’ha adherit de moment a la plataforma que des de Tàrrega impulsa aquesta consulta per una raó bàsica (a banda de no haver estat convidada a fer-ho): no es tracta d’un referèndum, sinó d’una consulta popular, i no es realitza a tota Catalunya, sinó només en aquells municipis en que l’ajuntament corresponent ho hagi autoritzat. Al final, doncs, la repercussió real de cara a aconseguir la independència és nul·la. La única manera viable d’aconseguir la independència és a través de la declaració unilateral d’aquesta a través del Parlament de Catalunya, òrgan democràticament elegit per tot el poble de Catalunya i reconegut internacionalment com a expressió de la voluntat majoritària popular. I per a això cal que al Parlament hi hagi diputats disposats a presentar i votar afirmativament aquesta proposta.

Això no treu que, lògicament, accions com aquesta serveixin per fomentar l’esperit independentista de la població, i que la independència sigui un tema de conversa cada cop més popular i desacomplexadament present en el dia a dia de la gent. En aquest sentit, la consulta té tot el suport que des de Reagrupament li puguem donar.

És per això que us animem a ser presents en aquest ple municipal, avui, a partir de les 9 de la nit, a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Tàrrega, al pis de dalt. Cal que els representants de tots els grups municipals (i no només els d’aquells que donen suport a la moció) vegin que hi ha molta, moltíssima gent, donant suport a la independència de Catalunya.

Els Comentaris estan tancats