Diumenge 13-D, tots a votar a l’Ateneu de Tàrrega. Sí a la independència!


Tàrrega decideixAquest diumenge tenim a Tàrrega la oportunitat de fer història, junt amb els altres 160 pobles que arreu de Catalunya organitzen consultes populars sobre la independència.

Reagrupament diu Sí a la independència en totes les ocasions que té i per aquest motiu està fent campanya per a que la gent acudeixi a votar aquest diumenge.

Recordeu que per votar a Tàrrega podeu fer-ho de nou del matí a vuit del vespre al vestíbul del teatre Ateneu de Tàrrega.

Hi ha gent que diu que aquesta consulta no serveix de res perquè no és vinculant. I tenen tota la raó. Com la tenim els que pensem que, malgrat no tenir conseqüències jurídiques, aquesta consulta servirà per donar més presència a l’independentisme d’aquest país. O, si més no, per tenir una mesura clara del suport real que té, més enllà de la munió d’enquestes publicades sobre el tema.

Però no podem quedar-nos aquí. La legalitat espanyola impedeix la realització de referèndums (aquests sí, vinculants), com ja va fer al País Basc en el cas del famós Pla Ibarretxe. Per tant, si volem aconseguir la independència, haurà de ser prescindint d’aquest legalitat espanyola. I la única manera de fer-ho (com ja han demostrat que es pot fer altres països d’Europa en els darrers anys) és a través d’una declaració unilateral d’independència per part del Parlament de Catalunya. Això significa que en les properes eleccions al Parlament cal que es presenti algú capaç d’aglutinar tot el vot independentista: el de dretes, el d’esquerres, el del centre, el de dalt i el de baix. Tot.

Amb una majoria de diputats i diputades independentistes no sotmesos a altres necessitats que les pròpies de Catalunya, la independència no només serà possible, sinó que a més serà fàcil d’aconseguir. Només cal que nosaltres ho vulguem.

Els Comentaris estan tancats