Presentació de Reagrupament a Anglesola


Dimarts 7 de setembre, a 2/4 de 9 del vespre, a la sala d’actes del poliesportiu d’Anglesola, Salvador Bori, coordinador de Reagrupament de l’Urgell , presenta l’acte.  Fa un apunt previ davant l’audiència, una vintena de persones , sobre la documentació que s’ha lliurat a cada un dels assistents. Hi ha un sobre on es demana la col·laboració pel finançament dels actes.  Reagrupament no compta més que amb els seus propis mitjans. No ha demanat ni demanarà diners per a la seva campanya que després hagi de rescabalar amb contraprestacions que ens lliguin de mans.

 Tot seguit presenta a Francesc Morreres, coordinador de Reagrupament del Segrià i cinquè candidat a les llistes per Reagrupament per la circumscripció de Lleida i a Marc Viñolas, membre de la junta directiva nacional de Reagrupament.

 Francesc Morreres explica que Reagrupament va néixer, ara fa més d’un any, per omplir el buit en el panorama polític d’una oferta netament independentista, sense embuts ni mitges tintes.  Tothom qui pensi que Catalunya ha d’esdevenir un estat ha de tenir una opció diàfana que el pugui representar al parlament. La Constitució de Catalunya és el compromís de Reagrupament amb els ciutadans de no canviar de discurs si arribem al parlament.

I necessitem un estat propi per resoldre, amb els nostres propis recursos, totes aquelles mancances, en matèries tant diverses com l’educació, la sanitat, assistencials… causades per l’espoli més que no pas per la crisi, i poder estar al nivell que requereix seguir el ritme europeu.

I necessitem lleis perquè la població recuperi  la confiança en la política.

Tot seguit pren la paraula Marc Viñolas .

A Reagrupament ningú viu de la política ni pretén viure’n.  Els reagrupats vivim del nostre treball. No som esclaus d’una poltrona ni estem sotmesos a cap deute contret i aquesta llibertat ens permetrà actuar sense cap altre condicionament que no sigui l’interès del nostre país.

Reagrupament vol que Catalunya esdevingui un estat sobirà, però no és aquest el seu únic objectiu.  Als reagrupats ens interessa allò que esdevindrà desprès d’assolir la independència, però també tot allò que s’esdevingui en el camí. Amb la independència es podran fer moltes coses, però entre tant,  cal fer-ne moltes altres. Tenim més de seixanta propostes factibles, molt concretes, per presentar al parlament. Projectes de llei per regenerar la vida política del país.  Propostes per a fer la política transparent. I els diputats electes que les rebutgin se n’hauran de justificar davant el país.

A diferència d’estat amb llarga tradició democràtica com el Regne Unit, Dinamarca o Canadà, Espanya no permet l’acte democràtic per excel·lència que és el referèndum. Integrats al regne d’Espanya Catalunya pateix la dictadura del número.  Encobert amb el nom de democràcia, Catalunya ha d’assumir els interessos de 35 milions d’espanyols contra els interessos de 7 milions de catalans. La pagesia de Catalunya, per posar un exemple, té una idiosincràsia molt diferent a la de la resta de l’estat.  A Europa els ministres espanyols responen a interessos molt diferents als dels pagesos catalans.

Els problemes amb la convivència esdevenen quan les persones no saben ben bé el que són. No deixarem de ser el que som perquè Catalunya esdevingui un estat.

Els Comentaris estan tancats