Ofrena de Reagrupament de l’Urgell al monument a Rafael Casanova a Tàrrega


Reagrupament de l’Urgell ha participat, conjuntament amb les altres entitats, associacions i partits polítics de Tàrrega, en la tradicional ofrena, majoritàriament floral, davant el monument a Rafael Casanova. L’ordre de participació ha estat alfabètic i ens ha tocat en darrer lloc

Núria Elias, candidata de l’Urgell i número onze per les llistes de Lleida a les properes eleccions, després de dipositar un exemplar de la Constitució de Catalunya al peu de monument, ha llegit un manifest, i aprofitant l’avinentesa de ser darrers i d’haver pogut escoltat el parlament del partits polítics, se n’ha referit dient que de xerrar  en saben prou, però Reagrupament és l’únic que fa i actua conseqüentment amb el seu discurs.

                       Manifest de Reagrupament de l’Urgell

Avui torna a ser 11 de setembre.

 

I els catalans amb vocació de ser-ho commemorem –diuen alguns – una derrota.

 

Caldrà fer pedagogia i explicar que la defensa aferrissada de Barcelona aquell 11 de setembre de 1714 va ser una derrota des del punt de vista militar, sí. Però va ser una victòria de l’esperit resistent dels catalans.

 

¿Una derrota la resistència de 5.000 milicians davant un exèrcit combinat –espanyol i francès– que sumava 40.000 soldats professionals amb la seva corresponent artilleria?

 

Àustria i Anglaterra ja ens havien abandonat, i tanmateix lluitàvem sols contra els exercits més poderosos d’Occident.

 

Han vingut més ocupacions i dictadures amb vocació genocida, i malgrat tot encara som aquí. I som aquí per redreçar el país, tot commemorant uns fets heroics del poble de Catalunya.

 

Cap derrota, doncs. I sí molta fe en el temps present que, sens dubte, anuncia una nova albada per a la nostra Nació.

 

VISCA CATALUNYA LLIURE ! 

Els Comentaris estan tancats