Presentació de Reagrupament a Puigverd d’Agramunt


Aquest dijous 7 d’octubre, a les nou del vespre, es va presentar Reagrupament a Puigverd d’Agramunt, amb Jaume Fernàndez, historiador i cap de llista de Reagrupament per Lleida, i Jaume Ponsarnau, urgellenc, militant històric de l’independentisme, que ocupa l’honorífica darrera posició en aquesta mateixa candidatura.

Després de resumir tants actes de presentació a la comarca de l’Urgell, potser no cal fer una narració tant extensa d’aquests, o sigui que us deixem només amb alguns titulars.

Jaume Ponsarnau:

  • “La democràcia, sense control, es converteix en una befa al ciutadà.”
  • “Nosaltres no ens volem inventar cap estat, només volem recuperar el que ja havíem tingut.”
  • “Als cristians van començar tirant-los als lleons però han acabat esdevenint una gran comunitat. Cal esperar -i treballar per aconseguir-ho- el mateix per Catalunya.”

Jaume Fernàndez:

  • “L’estat espanyol pateix una crisi més gran que els altres paisos europeus per culpa de viure en un miratge. No es pot anar cobrant subvencions europees per pobre i anar pel món presumint de ric.”
  • “Espanya és un xiringuito on hi ha gent que viu molt bé, mentre nosaltres paguem la festa. No pot ser que a Extremadura tinguin un 30% de la població fent de funcionaris mentre que a Catalunya no arribem ni de bon tros a la meitat.”
  • “Les nostres empreses no es deslocalitzen per anar a la Xina. Ho fan per anar a l’Aragó, perquè han de pagar la meitat d’imposts i tenen més prestacions..”
  • “Artur Mas va dir ahir davant una munió d’empresaris que reduirà l’atur a la meitat, però sense explicar com ho pensa fer. D’això se’n diu tenir fe, no pas tenir solucions.”
  • “La independència no suposarà cap barrera de cap tipus. Simplement que a Soses, tornant de l’Aragó, enlloc d’un cartell verd que hi diu “Comunitat de Catalunya” n’hi haurà un altre de blau amb un cercle d’estrelles grogues al mig del qual hi dirà, simplement, “Catalunya”.”

Els Comentaris estan tancats