Valoració dels resultats electorals


L’altre dia vaig fer un escrit per agrair la feina feta. Avui faig avinent la meva valoració personal dels resultats electorals i de la situació en que queda Reagrupament.

La llengua anglesa és especialista en aforismes breus i clars. “Wait and see” significa “esperar i veure”. En les actuals circumstàncies crec que a Reagrupament és el que li correspon fer.

Malgrat les moltes coincidències, tots tenim clar que Reagrupament no representa el mateix que Solidaritat. Hi ha plantejaments com el de la regeneració democràtica o el de l’excel·lència com a valor a recuperar que ningú ha plantejat amb tanta fermesa i rigor com nosaltres.

Però en política hi ha moments, com l’actual, en que cal ser capaç de sortir de dins on un és per procurar mirar les coses amb la perspectiva del comú de la gent. De les poc més de 142.000 persones que han votat per aquestes dues formacions, no deu passar de 7.000 les que pertanyen de forma activa a una o altra organització. Per tant, cal pensar en la resta de gent que han votat independència sense involucrar-se en un o altre bàndol. I també cal pensar en els que no han votat independència però poden arribar a fer-ho.

Ara no podem actuar com si el nostre projecte no fos al Parlament, perquè bona part sí que hi és, encara que representat per uns altres. Caldrà esperar, per tant, i veure si ho fan bé. Si és així, res a dir. En cas contrari, haurem d’estar a punt per tornar de nou al “mercat” polític. Aquesta decisió, però, falta molt de temps per prendre-la. De moment, per difícil que pugui resultar-nos després de tants esforços, cal donar un vot de confiança a aquells que han tingut més vots que nosaltres i fer això: esperar i veure.

Salvador Bori
Coordinador
Reagrupament Independentista – l’Urgell

Els Comentaris estan tancats