Existeix Reagrupament? Per a un 5,7% de targarins, sí; per a Nova Tàrrega, no.*


Sovint a Reagrupament ens hem queixat de l’apagada informativa a la que hem estat sotmesos. La poca o nul·la presència als mitjans de comunicació de Reagrupament, ja des de la seva aparició però especialment durant la campanya electoral, va portar Joan Carretero a dir en una ocasió: “Haurem d’anar per l’autopista a contra direcció, a 180 i ben torrats. A veure si així ens treuen en algun mitjà”.

Però una cosa és l’apagada informativa i l’altra la incomprensible manca d’informació, per no dir una altra cosa envers els ciutadans de Tàrrega que ens van votar.

Quan Nova Tàrrega presenta, la passada setmana, els resultats de les eleccions a la nostra ciutat no pot obviar, com va fer, els resultats obtinguts per una força a la que va donar suport prop del 6% de votants i que se situa en cinquè lloc (en alguna mesa fins i tot en segon lloc), per davant de tres de les set forces que sí que surten al formatget dels resultats.

Sí, ja, l’excusa és que només surten els resultats d’aquells partits que han obtingut representació parlamentària. Però és clar, que se sàpiga, Tàrrega compta per veure els diputats que surten a la província (sí, província, és el que som) de Lleida. I a Lleida cap de les tres forces que van treure menys vots que nosaltres i surten al formatget van aconseguir diputat. Aleshores: perquè surten els seus resultats? El problema, és clar, no és que surtin els seus, sinó que no surtin els nostres.

Uns resultats que, per exemple, permetrien obtenir representació a l’Ajuntament de Tàrrega. Evidentment això és fer volar coloms, perquè de tots és ben conegut que res tenen a veure les eleccions autonòmiques (sí, comunitat autònoma espanyola de règim comú, és el que som) amb les eleccions municipals.

Ens presentarem a les eleccions municipals de Tàrrega? Està per veure… Aquest passat dissabte 4 de desembre, a Vic, es va reunir la Junta Directiva Nacional de Reagrupament Independentista que va prendre una sèrie d’acords. El darrer dels quals era: “Donar suport als qui, atenent els nostres principis i objectius, creguin convenient de presentar-se com a opció a les eleccions municipals de 2011”. Ara caldrà, doncs, que des de Tàrrega valorem aquesta possibilitat.

La satisfacció d’haver aconseguit a Tàrrega, i a l’Urgell en general, uns resultats millors que els obtinguts a la mitjana de Lleida i Catalunya no rebaixa, per això, el grau de decepció de veure que els nostres resultats han estat molt pitjors del que esperàvem. Pel que sembla, la gent ha donat prioritat, per damunt de tot, a esborrar del mapa el tripartit i ho ha fet basant-se en allò de “val més boig conegut que savi per conèixer”. Quedi clar que no estem dient que a Convergència siguin bojos, sinó que són coneguts.

En tot cas, a Reagrupament estem decidits a donar continuïtat al nostre projecte polític, basat en l’assoliment de l’Estat, la regeneració democràtica i la recuperació dels valors del treball i l’excel·lència.

Per acabar aquest escrit, volem fer-ho amb una sèrie d’agraïments. D’entrada, a tots els associats i associades per la seva feina, la seva empenta i la seva il·lusió, que han dut Tàrrega a ser la tercera capital de comarca amb més percentatge de vot, després de Puigcerdà –11,7%– i Tremp –6,2%–, on Carretero hi té una clara vinculació.

I, especialment, a tots els votants que heu confiat en nosaltres. Seguirem treballant per mantenir la vostra confiança i guanyar la de moltes persones més. De moment, milers de llavors recent plantades romanen ara soterrades. Que acabin germinant dependrà de la voluntat de tots.

Reagrupament Independentista  – l’Urgell

 

* Aquest article es va enviar a Nova Tàrrega per a ser publicat en l’edició de la setmana següent a la que van sortir publicats els resultats electorals, la del dijous 9 de desembre de 2010, però la direcció de la revista va declinar-ne la publicació per no estar d’acord amb els arguments exposats. Que cadascú en tregui les conclusions que li semblin convenients.

Els Comentaris estan tancats