Reagrupats de l’Urgell participen a la marxa de torxes en memòria del president Companys.


Podeu veure les fotos de la marxa de torxes a la secció “galeria de fotos”  

Manifest

 Fa 71 anys un escamot d’afusellament de l’exèrcit d’ocupació , va assassinar el President Lluis Companys al fossat de Montjuic. Aquest crim, encara és hora que cap govern espanyol l’hagi condemnat.Lluis Companys va ser com la punta d’un iceberg, car com ell van ser menyspreats, torturats i afusellats tants i tants patriotes anònims.En la figura del President màrtir podem simbolitzar l´intent de genocidi contra el nostre Poble, contra la nostra Nació.Avui, 71 anys després i per altres mitjans, continua l’assetjament i persecució de la nostra cultura, la nostra llengua, les nostres institucions, les lleis votades per un Parlament, que voldríem, fos sobirà.

La situació actual del nostre País requereix sacrificis i compromisos, que no son comparables al sacrifici suprem de la vida, tal com va fer Lluis Companys. Catalunya avui potser no ens exigeix lliurar la vida, però sí aparcar egoismes i mesquineses personals. Només així assolirem l’objectiu comú que és la independència nacional.

President Companys, a tu ens adrecem, allà on siguis, per dir-te, amb emoció, respecte i orgull que, com va dir el poeta, ” esdevindrem fidels per sempre més al servei d’aquest poble”.

VISCA EL PRESIDENT COMPANYS !!

VISCA CATALUNYA LLUIRE !!

Els Comentaris estan tancats