ERC + Reagrupament sumen a Sabadell


Setmanes abans de les passades eleccions al Parlament de Catalunya molts analistes ja anunciaven la possibilitat que es produís la següent paradoxa: que en el moment en què el sentiment independentista és més fort i estès que mai, les formacions inequívocament independentistes tinguessin una representació al parlament inferior a la que havien tingut en passades legislatures. Com s’ha vist, els analistes no s’equivocaven.

Avui dia la independència de Catalunya és present en tots els fòrums de debat, a favor o en contra s’hi posicionen personalitats de tots els àmbits i no solament del polític; des del món de la cultura fins al de l’esport o al de l’empresa, assistim cada dia a declaracions favorables a que Catalunya pugui dotar-se d’un estat propi. Les recents manifestacions de l’expresident Pujol en el sentit que ja no té arguments per rebatre els qui aposten per la independència, o les del president Artur Mas afirmant que votaria Si en un referèndum per la independència són el màxim exponent d’aquest estat de coses, que, convé tenir-ho en compte, era absolutament impensable deu anys enrere.

Malgrat això, l’independentisme no ha assolit la representació que hauria pogut tenir si tots els ciutadans que han votat Si en les consultes per l’autodeterminació haguessin donat els seu vot a opcions sobiranistes. Tot i que segurament hi ha diversos factors que expliquen els mals resultats de les opcions independentistes —i probablement el més decisiu ha estat l’existència de l’anomenat vot útil que ha anat a parar a CiU com a garant que no es repetiria el tripartit—, hi ha un factor que és innegable: s’ha castigat la manca d’unitat entre els independentistes.

En conseqüència, des de Reagrupament considerem que hem de corregir errors i apostar clarament per la unitat, i és per això que ens presentarem a les properes eleccions municipals a Sabadell en coalició amb ERC, coalició on seran benvingudes persones i entitats que apostin per la independència de Catalunya.

A més, ERC i Reagrupament volem sumar perquè coincidim en què a Sabadell és necessari un canvi a l’equip de govern i una regeneració democràtica que trenqui amb les pràctiques que han presidit la gestió municipal aquests darrers anys. El grup socialista, que de manera inexplicable ha comptat amb els suport constant dels dos regidors del PP, ha governat la ciutat de manera que ha arribat a confondre l’àmbit estrictament municipal amb el de partit.

Davant d’això, des d’ERC + Reagrupament treballarem per una regeneració democràtica i perquè l’ètica política sigui el punt de referència en la propera gestió municipal. També apostarem per la gent que arrisca, pels emprenedors i, naturalment, perquè des de l’Ajuntament es facin polítiques que donin solucions als ciutadans de Sabadell que pateixen aquesta crisi que malauradament afecta cada dia a més persones, i finalment, per una política d’infraestructures que pensi en les persones i sigui respectuosa amb el medi ambient.

Creiem que la nostra coalició pot donar resposta als anhels dels quasi vint mil ciutadans de Sabadell que van votar per la independència en el consulta del 30 de maig de l’any passat i a aquells que desitgen un canvi a l’Ajuntament de la nostra ciutat. Per tot això, ERC i Reagupament sumem a Sabadell.

Harold Roig i Gorina
Coordinador de Reagrupament Independentista a Sabadell
Article publicat al Diari de Sabadell 15-3-2011

Els Comentaris estan tancats