El llarg camí cap a l’IES-PSOE


Apunt de Josep Ginebra, associat a Reagrupament

Quan a l’any 1979 es va votar el referèndum de la constitució Espanyola, ERC va ser l’únic partit important que va demanar el vot en contra. Tot i que en aquells moments ERC encara era un partit pràcticament clandestí perquè va ser l’últim a ser legalitzat, el 1980 va treure 14 diputats que van ser determinants per barrar el pas al PSC-PSOE de la LOAPA, de Filesa, de l’Alfonso Guerra, del GAL, d’en Roldan i de 20 anys d’ofec polític i econòmic de Catalunya des dels seus governs a Madrid.

L’any 1984 en Carod, en Carbonell i en Benach es van estrellar com a candidats de “Nacionalistes d’Esquerra” i van ser en part responsables de la davallada de l’ERC d’en Barrera. Qui l’hi havia de dir a l’Huguet quan a la nit d’aquelles eleccions brindava perquè la Generalitat no seria del PSOE, que acabaria fent de crossa del segon govern del PSOE a la Generalitat? Ara els de l’Huguet es presentaran com a “Esquerra”, sense “Nacionalistes” al davant, i tornaran a arrossegar a la baixa el que queda del partit d’en Barrera. I si la nata que es clavaran no serà com la de fa 25 anys, serà en part gràcies a que ara tindran la maquinària socialista treballant a favor.

L’altre dia escoltant en Puigcercós cantant les excel.lències del peix al cove a la socialista, em preguntava on dimonis s’ha ficat l’independentisme parlamentari. Com pot algú que va votar contra l’estatut legitimar un finançament pitjor del que marca l’estatut i que perpetua l’espoli? Com protestaran contra el TC si acaben d’aplaudir al PSOE convertint l’apartat del finançament del seu estatut en paper mullat? Serà que tenen pensat legitimar també les noves retallades del PSOE des del TC?
Mentre en Ridao postula una via gradualista cap a la independència, el PSC-PSOE ens valencianitza gradualment i el PP pretén occitanitzar-nos del tot. Si els d’en Castells ja ens proveïssin tant bé com diuen, perquè farien falta en Ridao i en Puigcercós? Perquè carreguen només contra els acords entre CiU i Aznar si aquests apedaçaven un finançament molt pitjor culpa del PSOE d’en Montilla? On era Sant Castells aquests últims 30 anys, mentre els governs del seu partit ens espoliaven tant com podien des de Madrid, i cap a on mirarà en Puigcercós a partir d’ara mentre ens segueixin espoliant?

Per seguir fent només d’oficines de col.locació i de claca dels socialistes, més val que Iniciativa i Esquerra deixin de fer-se la competència, es fusionin i facin llistes conjuntes amb els socialistes a tot arreu, com ja fan al senat i com CDC i UDC fan des de fa 30 anys. Un cop ja tothom sap que els candidats a president d’Iniciativa i d’Esquerra tant aquí com a Madrid són els candidats del PSC-PSOE lo racional és que vagin junts a les eleccions com a IES-PSOE i així aprofitin al màxim els avantatges de la llei de Hondt.

Els Comentaris estan tancats