Crònica de l’esmorzar tertúlia sobre la Insubmissió Fiscal


Andreu Bartolomé (DiemPROU). Fotografia de Manel Morató (Reagrupament)

El dissabte dia 17 de març de 2012 ha tingut lloc la tertúlia-esmorzar, amb la participació d’unes 50 persones, sobre insubmissió fiscal, organitzada per Reagrupament Terrassa i que ha comptat amb la col·laboració Jordi Capelleras associat a Reagrupament i professor de la UPC, expert en fiscalitat, amb l’Andreu Bartolomé, emprenedor de la iniciativa DiemPROU i amb Jordi Carbonell de la sectorial d’ economia de Reagrupament.

La tertúlia ha gaudit d’un ambient distès i les preguntes de tots els participants s’han succeït de manera fluida durant l’hora i mitja que, aproximadament, ha durat l’acte. Respecte al tema que s’ha tractat, la insubmissió fiscal, hem obtingut respostes i conclusions però hi ha incògnites que no podrem descobrir fins que els primers valents facin el pas el mes d’abril.

Citant algunes de les respostes que han donat l’Andreu Bartolomé i en Jordi Capelleres, el procediment que haurien de seguir els futurs insubmisos és el de “Ingressar l’IVA a l’Agència Tributària de Catalunya i tot seguit comunicar-ho a l’agència espanyola” i, una vegada complert aquest pas cal “exigir a la Generalitat que no pagui els impostos dels insubmisos a Madrid.

L’Andreu ens deixa clar que “a partir de llavors les conseqüències són imprevisibles” i que els insubmisos “ no som delinqüents però estem assumint un risc que encara no ha assumit ningú abans”. Afegeix que “el poble de Catalunya i les lleis internacionals ens donen el dret de practicar la insubmissió encara que, tot i les escletxes que hi pugui haver, les lleis espanyoles no ho permeten”. Per tot això “és molt important que la població en massa recolzi la iniciativa encara que no siguin insubmisos fiscals” i que “Els catalans hem de canviar el xip sobre la nostra autoestima: Som tan poble com l’espanyol i l’hem de tractar de tu a tu”.

Reagrupament Vallès Occidental Oest / Comunicació

Els Comentaris estan tancats