Catalunya: Futur estat de la Unió Europea


L’1 d’abril un grup de ciutadans europeus, entre els quals hi havia en Joan Carretero,  van presentar una iniciativa ciutadana europea (ICE) sol·licitant que es legislés sobre la secessió d’una part d’un estat membre per tal de garantir que els ciutadans del nou estat segueixin formant part de la Unió Europea.

Amb motiu de la resposta de la Comissió Europea (CE) a aquesta ICE, es va celebrar una conferencia el dijous dia 16 de juny al Casal Pere IV de Sabadell. La conferencia va ser presidida per en Joan Vila i en Joan Carretero, aquest darrer va ser l’encarregat de presentar i explicar la resposta de la CE.

En Carretero va llegar la resposta i va explicar que la CE no pot legislar sobre la secessió interna d’un Estat membre degut a que aquest procés no es contempla en els tractats de la Unió Europea. A més a més el concepte de ciutadania europea és “secundari”, una condició que s’obté si es pertany a un Estat membre de la pròpia Unió. Tot i això, acaben la carta dient que la solució en el cas de secessió es trobaria negociant dins el marc de l’ordenament jurídic internacional. D’aquesta manera constata la viabilitat de la secessió i una posterior negociació, contradint les declaracions de varies personalitats espanyoles que asseguraven l’expulsió automàtica de Catalunya en el cas de que s’independitzés.

Acabada l’explicació, es va obrir un debat molt cordial entre conferenciant i els assistents a l’acte. Amb les seves intervencions el públic va voler mostrar les ganes d’aportar el seu gra de sorra per a fer créixer el sentiment i raons independentistes entre la població per a aconseguir que el país doni el salt que li fa falta, sense por, per poder ser un estat.  Tothom va estar d’acord, i ho expressaven en cada intervenció, en que tenim pressa, molta pressa.

Reagrupament Vallès Occidental Oest / Comunicació

Els Comentaris estan tancats