Esmorzar – Tertúlia: Catalunya, proper estat de la Unió Europea


Reagrupament ha celebrat el dissabte dia 16 de juny el tercer esmorzar tertúlia mensual, aquesta vegada amb motiu de la resposta que va donar la Comissió Europea a la Iniciativa Ciutadana Europea. Aquesta iniciativa demanava que la UE legislés a favor de garantir la ciutadania europea als ciutadans d’un estat nou creat a partir de la secessió d’un estat membre.

Els dos experts convidats en aquest acte han estat en Víctor Tarradellas, president i fundador de la Fundació CATmón, i en Josep Sort, doctor en ciències polítiques i professor de la Universitat Ramon Llul. Ambdós han coincidit ràpidament en afirmar que la resposta a la ICE ha estat positiva ja que tomba totes les veus que asseguraven que una Catalunya independent quedaria automàticament fora de la UE.

Aquí en Josep Sort va afegir que Europa i els seus estats han de canviar perquè la crisi que patim fa palès que els estats grans com Espanya i França no donen abast per garantir benestar a tot el seu territori; creu que cal evolucionar cap a l’”Europa de les nacions”. Inclús ha posat com exemple el moment en que República Democràtica d’Alemanya va ser absorbida per la República Federal d’Alemanya i automàticament els seus 17 milions d’habitants van passar a formar part de la UE.

Donat que tots els tertulians hi coincidien, el debat va virar ràpidament cap a cercar accions que ha d’emprendre el Govern de Catalunya i el seu poble de cara a facilitar el trànsit cap a un Estat català consolidat. En Víctor ha explicat que s’està treballant per internacionalitzar la nostra situació i establir lligams amb altres països per aconseguir-ne el suport, ha volgut remarcar que “és important aconseguir el reconeixement per part dels USA, Israel i el Vaticà”.

Seguint amb les relacions internacionals, en Víctor ha comentat que “cal fer-ho de manera discreta per evitar que l’Estat Espanyol ens posi tota la seva maquinària en contra” per destruir aquestes relacions. Finalment s’ha parlat, altra vegada amb l’acord unànime dels tertulians, de que hi ha tenim molta pressa per a assolir la independència i que cal fer-ho mitjançant la proclamació unilateral d’independència.

Reagrupament Vallès Occidental Oest / Comunicació

Els Comentaris estan tancats