Crònica Acte de Presentació a Tagamanent


(Tagamanent, 13-04-2010)

Ignasi Planas: “Hem arribat a la fi de les ambigüitats, l’encaix amb Espanya esdevé impossible”


Ignai Planas va declarar aquest dissabte que hem arribat a “la fi de les ambigüitats: l’encaix amb Espanya esdevé impossible” en una presentació en què va explicar la situació econòmica de Catalunya. Planas va criticar també el discurs hipòcrita d’algunes formacions presents al Parlament, i va posar com a exemple la no-admissió a tràmit per part de la mesa del Parlament, d’una Iniciativa Legislativa Popular promoguda per l’associacióCatalunya Estat Lliure, la qual presideix, amb una proposició de Llei que definia Catalunya com a una nació, i reafirmava la sobirania nacional del poble de Catalunya i el seu dret a l’autodeterminació en tot moment. Va explicar com aquesta ILP va ser rebutjada amb els vots en contra de PSC, PP i ERC, representada aquesta última pel president del Parlament, Ernest Benach, que amb el seu vot de qualitat l’hauria pogut fer aprovar.

Planas va fer aquestes manifestacions aquest dissabte, 13 de març, a Tagamanent en un dels actes de presentació  de Reagrupament. El punt de trobada era el mateix ajuntament del poble i en aquest cas com a ponents van comptar amb la presència d’en Carles Móra (alcalde d’Arenys de Munt) i Ignasi Planas (membre de la Junta Directiva de Reagrupament, pendent de ratificació per l’Assemblea del diumenge 21).

Per la seva banda, Carles Móra va continuar amb una intervenció emotiva on va donar uns missatges clars i directes. En primer lloc va fer una breu explicació de la manera de fer que tenen a Arenys de Munt amb la plataforma Arenys 2000, on és el poble qui escull el seu alcalde de forma assembleària, en contra dels altres partits, on el candidat és escollit per l’aparell. De la mateixa manera que a Reagrupament defensen les plataformes transversals amb llistes compostes per ciutadans amb tota mena d’ideologies, a Arenys de Munt els càrrecs polítics no s’acumulen, ni són vitalicis, pel qual va recordar que no repetiria com a candidat a l’alcaldia, sinó que tornaria a les seves tasques docents. És segons ell, aquesta similitud amb els objectius sobiranistes i de regeneració democràtica, que comparteixen la plataforma Arenys 2000 a la qual pertany i Reagrupament, el que el va portar a unir-se a aquesta associaicó.

L’acte va finalitzar amb un viu debat en què els ponents van donar resposta a les preguntes dels assistents, i amb una degustació de productes de la terra.

Els Comentaris estan tancats