(Cardedeu, 23 de març del 2010)

Planas: “Mai no podrem aconseguir la independència des de la legalitat espanyola”


El membre de la Junta Directiva de Reagrupament, Ignasi Planas, va declarar que “en aquest país sobra gent emprenyada i falta gent amb mala llet. La insatisfacció no ens portarà a resultats, ens hi portarà l’acció” i que “mai no podrem aconseguir la independència des de la legalitat espanyola. Alguna vegada s’haurà de forçar la llei.”

Planas va fer aquestes declaracions aquest dimarts a la sala de les columnes de l’Ajuntament de Cardedeu, que es va quedar petita per acollir la vuitantena llarga de ciutadans de la vila que es van apropar a l’acte organitzat per Reagrupament i que, a més de Planas, va comptar amb la intervenció de l’economista Salvador Garcia Ruiz.

Salvador Garcia Ruiz va centrar la seva exposició en la crisi  que viu Catalunya, agreujada perquè s’afegeix a la crisi financera mundial i la crisi espanyola. Aquesta última deguda al final de la bombolla inmobiliària i la catalana provocada per l’espoli fiscal al qual es veu sotmès el nostre país pel govern de Madrid. Un exercici de “solidaritat” d’un 10% del PIB català, que no té cap correspondència al món occidental, on països d’estructura federal com ara Alemanya, tenen limitat aquest transvassament de rendes a un màxim del 4% entre territoris.

Amb dades actuals a l’apartat econòmic, Garcia va fer una descripció de com quedaria una Catalunya independent, que passaria de ser a la cua d’europa, com els anomenats PIGS (Portugal, Grècia, Irlanda i Spain), a col·locar-se a nivells de renda entre Holanda i Àustria.

Ignasi Planas, per la seva banda, es va centrar a explicar què és i en què consisteix el projecte de Reagrupament. Va deixar ben clar que la fita de l’associació és la declaració unilateral de la independència al Parlament, lloc on no es prenen cap de les decisions importants que afecten Catalunya, ja que tot està centralitzat a Madrid. El mateix Planas va declarar que en “aquest país sobra gent emprenyada i falta gent amb mala llet. La insatisfacció no ens portarà a resultats, ens hi portarà l’acció” i que “mai podrem aconseguir la independència des de la legalitat espanyola. Alguna vegada s’haurà de forçar la llei.”

El moment més emotiu per a tot aquell qui estima la seva terra va ser amb la presentació que el mateix Ignasi Planas va fer sobre la Constitució de Catalunya, ja presentada el darrer 21 de març a la II Assemblea de Reagrupament. Cal dir que Planas és un dels pares de la criatura i va assenyalar-ne alguns punts, com ara que Catalunya és una nació i té dret a la autodeterminació.

L’acte va finalitzar amb un torn de preguntes molt participatiu on els ponents no van tenir cap problema a contestar per tal d’aclarir qualsevol mena de dubte.

Els Comentaris estan tancats