Presentació de Reagrupament Independentista i del Cercle Català de Negocis, a Sant Antoni de Vilamajor (Vallès Oriental).


A “La Sala” de Sant Antoni de Vilamajor i davant d’un auditori ple, amb més de dues-centes persones, en Ramon Carner,  President del CCN, en Jaume Vallcorba sots-president del CCN i en Ignasi Planas, membre de la Junta Directiva Nacional de Reagrupament Independentista, han explicat les molt diverses raons que justifiquen la voluntat que Catalunya esdevingui un Estat de dret, independent, democràtic  i social, integrat en el si de la unió europea.

Els directius del CCN, entitat que agrupa a empresaris i professionals convençuts que la independència de Catalunya és el millor negoci que pot fer el país a dia d’avui, han fet esment a la justificació econòmica de la independència de Catalunya i a la viabilitat futura d’una Catalunya independent. Concretament, han aportat dades sobre l’espoli fiscal a què Espanya té sotmesa Catalunya, el qual representa 60 milions diaris que marxen del nostre país sense cap contrapartida.  En aquest sentit, han apuntat que una Generalitat independent podria disposar d’un pressupost de 61.700 milions d’euros, el que suposa un augment del 55% sobre el pressupost actual.

També han aportat dades sobre la discriminació que viu Catalunya respecte a la inversió en infrastructures a la resta de l’estat i, entre d’altres exemples, han aportat la comparació de la inversió en autovies els darrers 20 anys entre la província de Madrid i la de Barcelona, que és de 600km a la primera i 20 km a la segona. També han aportat dades sobre els contractes amb companyies aèries europees, pels quals s’obliga a passar per Madrid i es prohibeix utilitzar l’aeroport de Barcelona.

Pel que fa a l’estratègia de futur, els directius del CNN apunten que l’estat espanyol està projectant connectar-se amb Europa sense passar per Catalunya, a través d’una nova línia ferroviària que ha de travessar els Pirineus amb la construcció de túnels.

Com a avantatges de tenir estat propi, han recordat que Catalunya podria definir les polítiques fiscals, econòmiques i socials del país, tenir el respecte i presència internacional i millorar la qualitat de vida dels seus habitants.

CNN proposa el que anomena “rendes immediates de la independència”, provinents del pressupost que disposaria Catalunya sense l’espoli fiscal. Per fer-ho, els directius del CNN aposten per donar suport a una declaració unilateral d’independència des del parlament català, en el cas d’obtenir 68 o més diputats de formacions independentistes.

Per la seva part en Ignasi Planas ha fet palès el camí sense retorn que representa l’argumentació que incorpora la sentència del Tribunal Constitucional contra l’Estatut de Catalunya i que nega l’existència de Catalunya com a nació, una Sentència que defineix literalment el poble català com “los ciudadanos españoles vecinos de Cataluña”, convertint la nostra consciència nacional i de poble en una mera atribució de veïnatge administratiu. Planas ha reclamat el contingut ètic de la política en el sentit que cal ser coherents entre allò que des dels partits polítics es proclama abans de les eleccions per fer content l’electorat i allò que finalment es porta a terme a través del Parlament, un compromís de coherència que ha assumit per a Reagrupament en el sentit de comprometre’s a tres qüestions fonamentals: instar la proclamació unilateral de la independència de Catalunya en el moment de disposar de majoria parlamentària, no entrar en cap Govern de gestió autonòmica si no és per a proclamar la independència i finalment impulsar la regeneració democràtica de Catalunya a través de lleis que limitin la reiteració de mandats, l’acumulació de càrrecs i afavoreixin l’elecció directa dels nostres representants a través de llistes obertes, així com la plena transparència del finançament de partits i de l’activitat econòmica dels nostres representants. Finalment ha instat els electors a assumir també la seva pròpia responsabilitat a l’hora de manifestar també a les urnes la voluntat d’independència i de regeneració democràtica per Catalunya, “això si que depèn de nosaltres i només de nosaltres”.

Els Comentaris estan tancats