Sopar Col·loqui amb en Joan Carretero


Divendres a la nit va tenir lloc al Restaurant Tennis – Club de Tagamanent un Sopar – Col·loqui amb el President de Reagrupament Independentista, Joan Carretero i una trentena de persones més de la comarca, properes a l’independentisme i de variada filiació i militància.

Va iniciar l’acte amb un parlament on va afirmar: “No podrem tenir representació internacional, ni reconeixement com a poble si no ens constituïm com a Estat propi”.


Per Carretero la situació del país és greu i molt preocupant. Va recordar que “tot allò que Reagrupament va dir en la campanya electoral s’ha complert”, va parlar del deute i va afegir que la Generalitat està, de facto, intervinguda. “Si algú de fora t’ha d’aprovar elscomptes, dir-te en què pots i en què no pots gastar-te els diners, això només té un nom, i aquesta és la situació que ara mateix aplica l’Estat Espanyol amb la Generalitat de Catalunya”. Va puntualitzar que el govern actual no té un projecte viable i va recordar les paraules del conseller Mas-Colell on, referint-se a les nòmines dels treballadors públics i els deutes amb els proveïdors, va afirmar “les pagarem, però no sabem quan”. Va recordar la situació de dèficit fiscal i va interpel·lar als assistents “si els estats del mon, amb tots els seus recursos, no se’n surten de la crisi, digueu-me com ho farem a Catalunya amb una situació on cada any marxen 20.000 milions d’euros, el 10% del PIB”.

Per Carretero només hi ha una solució possible a la situació real del país, la independència. I preguntat sobre la política actual del govern va afirmar que abans de retallar els serveis públics hi ha molt on racionalitzar la despesa. “Nosaltres des de Reagrupament proposem una forta regeneració democràtica. Fa molt temps que demanen la supressió total de tots els consells comarcals i totes les diputacions, i una estricta ètica en la despesa pública”. “Hi ha molt on retallar abans de tancar un llit o un CAP a la nit”, va sentenciar.

Es va recordar el camí seguit per l’SNP, d’Alex Salmond, a Escòcia, basat en dues estratègies. La primera: la unitat d’acció i la concentració del mon nacionalista entorn al seu partit; i la segona la feina feta amb tots els empresaris del país, petits i grans, per apropar-los a l’única solució: l’Estat Propi.


Els Comentaris estan tancats