Crònica de la presentació del llibre “Històries de Distracció Massiva”


Ahir va tenir lloc, a l’Illa Llibreria de Mollet, la presentació del llibre “Històries de Distracció Massiva”, l’acte va començar amb una introducció, per part del membre de la comissió executiva de Reagrupament del Vallès Oriental en Fede Veguillas que va comentar que “aquest és un llibre que parla de la nostra història real, sense autocomplaença” i que “un poble que no explica objectivament la seva història perd identitat

Posteriorment en Miquel Manubens va explicar que el seu objectiu en escriure aquest llibre va ser explicar tot allò que creu que és històricament important i que no s’ensenya als nostres fills, va fer un recorregut per la nostra història des dels íbers que ja eren una nació amb el mateix territori que avui es coneix com a països catalans i que hauríem d’anomenar nació catalana, passant després pels gots, els comtes catalans, la fal·làcia que ens han fet creure sobre el regne d’Aragó, el parlamentarisme català pioner a Europa que va donar lloc a les primeres constitucions al segle XIII, la relació de Catalunya amb Castella i finalment la pèrdua de les nostres constitucions després de la guerra de successió i el tractat d’Utrecht que va obviar la legalitat catalana.

En un viu col·loqui es va parlar de la iniciativa de Reagrupament de conscienciar la població sobre la devolució, el mateix concepte que estan utilitzant els escocesos per reivindicar els seus drets a Anglaterra. Es tracta de recuperar les constitucions de 1705 i tot allò que també es va perdre després que els borbons guanyessin la guerra, territori i lleis. Es va recordar també que Europa reconeix els drets històrics, per a demostrar-ho es va recordar quan Espanya va reclamar la sobirania de Gibraltar a l’ONU i el representant del regne unit va contestar que el penyal era el preu d’una traïció i que fins que Espanya no restituís a Catalunya la seva sobirania ells no se sentien amb l’obligació de fer el mateix amb Gibraltar.

Els Comentaris estan tancats